Så er det Moskva

Sikke en spændende tur, det har været. Jeg er lige kommet hjem efter nogle få dage i Moskva. Jeg fandt nogle billige flybilletter dertil, og det var ret heldigt. Moskva er nemlig ikke en billig by at besøge. Overnatning kan nemt koste mange tusinde kroner per nat for et meget beskedent værelse.

Flybilletter til Moskva

Vores flybilletter til Moskva (se her) kostede ca. 20% af rejse- og opholdsudgifterne vi fik til rådighed. 80% gik til hotelværelset.

Men når man er i Moskva, så er der ikke tid til at slænge sig på et dyrt hotelværelse. Der er så meget at se og opleve, så selv om værelset, vi betalte i dyre domme for, var beskedent, så synes vi, at vi har brugt pengene rigtigt.

Bare det at stå på den Røde Plads og se Lenin mausoleet på den ene side og, så vende sig 180o om for at gå ind i den der mail, GUM, det vækker altså en del tanker. Det var en kæmpe oplevelse. Fra kommunisme til kapitalisme. Udtrykt på ét og samme sted. Og pyntet af basilikaen farvede løg.

Moskva er en kæmpe by, og skalaen, som byen er bygget i, er også meget stor. Man går og går og går for at nå hen til sit næste mål. På det kort, man kan få udleveret, ser det ud, som om at afstandene ikke er så lange. Det ser ud, som om det næste mål lige er 200 m væk, men nej, det ligger flere km væk. Det er kæmpestort.
Hvordan kommer man hurtigst fra Den Røde Plads til kunstmuseet? Det kan man ikke. Den nærmeste metrostation ligger også langt væk fra museet. Men man kan gå langs floden dertil. Det er en smuk tur, især hvis vejret ikke er alt for koldt.

Hvis du finder et sæt billige flybilletter til Moskva, så køb dem, men vær forberedt på, at du skal betale dyrt for et hotelværelse, og du skal have rigtigt gode sko med dig i bagagen.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *