En køkkenmaskine reddede mit ægteskab

Man kan vel med en vis ret sige, at en regnvåd og blæsende martsdag i Vestjylland er de helt rigtige rammer for en dramatisk udmelding i en familie. Eller måske var det ikke så meget rammerne, der var passende, som det var mit humør og sindstilstand. Den dag, som jeg fortælle rom her, startede for mig med en punkteret bil, der gjorde, at jeg kom fort sent på job. Så sent at jeg blev kaldt ind til chefen, der gav mig en advarsel med løftet om en fyreseddel, hvis jeg kom for sent igen – og et hint om at kigge mig om efter en billig a-kasse på trygt.dk

En ulykke kommer sjældent alene

Senere samme dag fandt min kone en seddel, som min elskerinde havde skrevet til mig. Det skal med i historien, at den elskerinde er en gammel historie, og at jeg brød forbindelsen med hende for snart tre år siden. Men da min kone ikke ligefrem er at kategorisere blandt dem, der rydder meget op, gik der altså tre år, før hun faldt over den.

Hun var sur. Faktisk meget sur – og hun sagde i telefonen, at jeg godt kunne regne med at få tæsk, når jeg kom hjem. Det skal nævnes, at hun er en ret kraftig dame, der i den grad slår en proper næve. Og som hun altid siger: “En ægtemand skal slås med jævne mellemrum for at holde standarden oppe”. En talemåde hun i den grad lever op til.

Jeg vidste, at jeg var nødt til at være super kreativ, hvis jeg skulle redde mit ægteskab – og undgå at få tæsk af hende nok engang. Så var det, at jeg kom i tanke om hendes store ønske:

Den ultimative køkkenmaskine

Den kære kone – Hilda hedder hun – havde i månedsvis sukket efter en køkkenmaskine som koster en bagatel af 8.000 kr.(!) – og nu måtte jeg altså til læderet, hvis jeg skulle redde ægteskabet og min i forvejen ømme næse:

Køkkenmaskine

Kæmpe Kenwood køkkenmaskine fra kongen af forhandlere i Danmark: Skiftselv.dk

Jeg måtte gøre noget, og det skulle gå stærkt. Jeg ringede til de kære mennesker, som jeg havde prøvet dialog med en gang tidligere, da jeg købte en barbermaskine til min elskerinde (hun døjede frygteligt med skægvækst i ansigtet). De var yderst forstående, og de indvilgede i at udlevere en model af ovennævnte køkkenmaskine til Max (min fætter der er trucker), hvis han kom forbi og jeg ellers havde betalt inden.

Jeg måtte en tur på nettet og lægge ordren – og aller først på aftenen kom Max så i sin Scania Vabis (ja – den er meget gammel) og gav mig køkkenmaskinen. Nå ja – den ultimative for mig er altså en Nespresso maskine!

Jeg kom hjem først på aftenen, og Hilda stod og ventede på mig i døren – hendes mås dækkede hele indgangen. Hun så olm ud, og jeg vidste, at hun var parat til at lade næverne fortælle mig, at jeg havde kvajet mig.

Jeg gav hende køkkenmaskinen, og hun smeltede som smør, tilgav mig og alt var godt igen. Altså ind til næste gang – og det skal jeg nok fortælle om en anden dag, hvad der SÅ skete.


Disclaimer

2 thoughts on “En køkkenmaskine reddede mit ægteskab

  1. Det er simpelthen for vildt, hvad sådan en køkkenmaskine kan gøre. Det var da godt, at du lige havde 8000,- du kunne spendere på sådan en sag! 🙂 Jeg må hellere lægge mine store ører i vindsiden og høre efter, hvad fruen siger, så jeg virkelig ved hvad hun ønsker sig, hvis jeg en dag skulle komme til at dumme mig i den tunge ende af skalaen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *