Nye rutiner for restituering

Her i løbet af de sidste to uger har du lært dig selv en ny rutine. Den er måske lidt mærkelig at beskrive. Men du er glad for den. Det er en eftermiddagsrutine, som kun du kan udføre. Det er sådan en rutine, som er med til at udfylde en del af tomrummet i dit liv. Du er single og har efterhånden nået en alder, hvor du egentlig ikke længere gider at søge efter en partner.

Ingen kompromiser her

Du har fundet dig til rette med at være alene. Men dit udseende og dit velvære vil du ikke gå på kompromis med. Så du sørger systematisk for at få motion. Du løber hver dag. I en god halv times tid. Du rider et par gange om ugen. Og mindst en gang om ugen er du i svømmehal. Om sommeren spiller du tennis med en veninde. I hygger jer ofte med at gå på cafe bagefter. Men i den lange mørke periode ser du faktisk ikke så mange mennesker. Jo, naturligvis er der kollegaerne på jobbet. Og pigerne nede i stalden, hvor hesten står. Men ellers? Nej, ikke så meget interessant selskab.

Dit nye elskede saunatæppe

Så, du er glad for at have fundet en ny rutine. Den består af noget meget simpelt, men noget, der er godt for helbredet – mentalt og fysisk: Lige efter løbeturen så lægger du dig i tre kvarter på stuegulvet. I dit nye saunatæppe, der fungerer via infrarød varme. Varmen har du indstillet på en temperatur, der lige akkurat får dig til at svede, men som ikke brænder dig af.

Du læser en god bog, imens du lader saunatæppet varme din krop igennem. Og ja, du mener at kunne mærke – sådan helt fysisk – hvordan dagens dosis af giftstoffer bliver pumpet ud af din krop via sveden. Du mener også, at du fysisk kan mærke, at dine ømme muskler i ben og skuldre begynder at slappe af. Du får det godt. Du nyder det. Og ja, du mister ikke din evne til at kunne koncentrere dig om læsningen. Faktisk har du oplevet, at du bedre kan huske, hvad du har læst. Jo, det er sandt.

Du kan huske alt, hvad du læste, imens du lå under saunatæppet. Når de tre kvarter er gået, står du op fra tæppet. Drikker vand og vasker tæppet rent. Det er hurtigt og nemt gjort. Ingen besværligheder der. Det, der er besværligt, er, at du skal koncentrere dig om ikke at lægge dig ind i saunatæppet igen.

Det kunne du sådan set godt finde på. Men du er ikke gearet til at skulle opholde dig i en sauna i ret lang tid ad gangen. Så du pakker tæppet ind i tasken. Og jo, dit saunatæppe tager du selvfølgelig med dig, når du skal på forretningsrejse næste gang. Du ved nemlig at saunatæppet bliver midlet, der får dig til at kunne holde de ensomme aftener på de kedelige hotelværelser ud.

Savner lidt et isbad

Måske skulle du overveje at købe et saunatæppe til rejsebrug i forbindelse med dit arbejde og så lade dit store saunatæppe blive hjemme? Dit oppustelige isbad er dog for stort til, at du kan tage det med på forretningsrejser.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *