Strikkende tøser

Min kone og min søster har gennem mange år været rigtigt gode veninder, og de seneste år har de brugt mange aftener sammen i den mørke årstid med at strikke og hækle. Der er gået sport i det for de to kvinder, og det er også blevet en sport for dem at finde de rigtige tidspunkter til at mødes for at lade deres strikkepinde arbejde flittigt. De har i udpræget grad en god sans for at vælge aftener, hvor både min svoger og jeg gerne vil se en god fodboldkamp i fjernsynet, og så kan de to kvinder sidde og nørkle med deres håndarbejde, mens vi ser fjernsyn.

Og det er jo en ganske god ordning, for så slipper vi mænd for at skulle kæmpe for vores ret til at se fodbold på skærmen. Vores koner føler ikke, at de går glip af noget, når de imens kan hygge sig med forskellige strikkeopskrifter, mens de slynger den ene kop kaffe efter den anden ned i svælget. Min svoger og jeg tager også gerne en kop kaffe sådan en aften, men vi skal selvfølgelig også have en pilsner eller to til en fodboldkamp. Det hører jo på en måde med.

Men nogle gange falder det ikke helt sammen med en fodboldkamp eller andet, og så må vi sidde og høre på kvindernes snak om deres hobby og kigge med, når de for eksempel skal fremvise nyindkøbt garn for hinanden. Det er da lige ved, at min svoger og jeg efterhånden er blevet noget nær eksperter udi strikningens kunst.

Lige for tiden er de to damer i fuld gang med at producere nogle nye sengetæpper. De bliver dog ikke strikket men derimod hæklet, og de har til vores store overraskelse bedt os give vores besyv med i forholdet til valg af farver.

Dybest set tror jeg nok, at både min svoger og jeg er bedøvende ligeglade med, hvilke farver der skal indgå i sengetæpperne, men for den gode tones skyld var vi begge to meget ivrige, da vi for nogle dage siden blev bedt om at være med til at vælge farver. Vi var da i øvrigt enige om, at sengetæpperne gerne måtte være farvestrålende, og at de ikke burde være ens. Vores koner var endda så venlige at tage hensyn til vores forslag med hensyn til farver og mønstre, hvorefter de kastede sig ud i arbejdet.

Min søster fremviste med en vis stolthed et nyt sæt hæklenåle, hun havde indkøbt til netop den opgave. Der var tilfredshed at spore i hendes stemme, da hun fremhævede, at hun nu havde købt et sæt fra Knit Pro ( se Knit Pro her ), som hun længe havde beundret hos min kone. De her nåle ligger fantastisk godt i hånden, fortalte hun, og min kone kunne kun give hende ret. De to kvinder var enige om, at med de ergonomisk godt formede nåle kunne hækle i meget længere tid uden at få krampe i fingrene.

Min svoger og jeg smilede lidt til hinanden og kastede os over et spil kort, mens kvinderne hæklede.


Disclaimer

One thought on “Strikkende tøser

  1. Der er altså heller ikke noget bedre, end at mødes til sådan en tøseaften – uden mændene. Og så rigtig strikke løs. Og så lige få vendt verdenssituationen samtidig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *