Sådan fik vi bugt med mosset i græsplænen

Når man sidder her og kigger ud af vinduet, er det svært at forestille sig, at der er en græsplæne nedenunder alt sneen. Men det burde der altså være. Specielt med alt det arbejde vi har lagt i den de senere år, vil jeg da håbe, at den er der endnu og at den er i fin form, trods vinterkulde, sjap og sne.

Det store arbejde med haven de senere år har været at holde den fri for mos. Det har virkelig været et arbejde, som har trukket ”tænder” og som har krævet en hel del blod, sved og tårer. Men i arbejdet med at fjerne mos fra græsplænen har vi haft god hjælpe af mange af de råd vi har fundet på denne her hjemmeside: http://fjernmos.dk/mos-i-graesplaenen/. Det har hjulpet os meget med at få taget på mosset, så vi har fået en fin og dejlig græsplæne igen. Så de gode råd er hermed bragt videre og jeg håber at andre kan få samme fornøjelse af dem, som vi har haft.

De primære råd, som har virket for os er:

  • Få klippet træer, hæk og buske, så der er minimal skygge
  • Vær varsom med at klippe græsset for hårdt (og for kort)
  • Efterså så snart der er bare pletter, så mosset ikke får overtaget

Og det er faktisk det. Disse simple råd har bragt os fra en mosplæne til en fin og prydelig græsplæne. Er du også klar til kampen mos mosset? Det behøver slet ikke være så svært! God fornøjelse.


Disclaimer

3 thoughts on “Sådan fik vi bugt med mosset i græsplænen

  1. Ja, mos i græsplænen er da noget af det værste. Jeg elsker en flot græsplæne. Og sådan en skal altså ikke indeholde mos. Om sommeren er en af mine yndlingsbeskæftigelser at ligge i have og surfe på nettet. Og så gør det jo ikke noget, at det kan foregå i nogle pæne omgivelser! 🙂

  2. Ja, der er vi altså vant til lidt af hvert i vores familie. En af vores store fornøjelser er, at overnatte i shelters rundt omkring i landet. Og da går vi altså ikke så meget op i, om der er lidt mos eller ej. Det tager vi som det kommer. Og den holdning har vi nok egentlig taget med os hjem i haven, så den kan vi altså ikke prale af er specielt pæn at kigge på! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *