Erstatning til ofre

Til maj starter en meget makaber retssag her i Danmark. Den handler om mord, voldtægt, frihedsberøvelse og jeg ved ikke hvad. Journalisterne taler om sagen med væmmelse i stemmerne. De fortæller, at det bliver en retssag med detaljer, som er forfærdelige. Det handler om en forholdsvis ung mand, som er tiltalt for mord og voldtægt af 3 piger. Forskellige steder på Sjælland. Pigerne var henholdsvis 13, 15 og 17 år gamle.

Offererstatning

Det er ækelt at tænke på. Og ja, forhåbentligt får de stakkels pårørende til de myrdede kvinder offererstatning. Det har de jo krav på. Og ja, selvom sagen faktisk går helt tilbage til 2016, så skal de tre unge kvinders familier da have den erstatning, som de har krav på.

Gode advokater er tiltrængt

Her fra vores side håber vi på, at de pårørende familier har gode erstatningsadvokater, som også er ultragodt trænede i at vinde strafferetssager. Fordi det uhyre, der har maltrakteret de unge kvinder, skal bag lås og slå – i resten af sit liv. Han skal anbringes i et særligt fængsel, hvor sikkerheden er i top og de vagthavende fængselsbetjente ikke kommer til at lave fejl.
De forbrydelser, som manden har udført, er uhyrlige.

At retssagen endelig begynder, er godt for familierne, som er direkte involveret. De har levet med savn og tab i snart syv år. Det er for galt. Har de ikke haft deres erstatningsadvokaters ord for at sagen skulle overstås hurtigst muligt – og så må de vente i syv år – inden politiet er færdig med alle undersøgelserne. Ja, jeg underkender bestemt ikke politiets arbejde – ej heller underkender jeg, at politiet naturligvis skal være 100% sikker på deres teser og bevismateriale. Det kan tage tid. Men syv år?
Nuvel, jeg skal ikke tale de berørte familiers sag. Det er erstatningsadvokaternes job at gøre det. Jeg vil bare sige, at jeg håber, at de får den størst tænkelige offererstatning.

De lider stadig under tabet af et kært menneske – og hende, der måske overlevede – hvor godt et liv har hun i dag? Ind og ud af forskellige klinikker. Ind og ud af forskellige psykoterapeutiske behandlinger, som hjælper lige lidt, fordi de mentale sår er så dybe.

Patienterstatning kræver specialadvokat til hjælp

Hun har på et tidspunkt fortalt, at hun opgiver at søge om patient erstatning, fordi samfundet stadig ser psykisk sygdom, som noget et menneske selv er skyld i. Mærkelig holdning at have til psykisk sygdom. Men sådan er det stadigvæk i vores samfund. Vi synes selv, at vi er meget tolerante og accepterer forskellige diagnoser, fx ADHD, OCD mv. Ja, vi kan starte en ny ABC! Det skal vi dog ikke våge på. Det vil være katastrofalt. Vi skal derimod uddanne flere behandlere inde for psykiatrien. Psykoterapeuter er, hvad vi har brug for.

Og i takt med at de bliver uddannet, så skal vi også uddanne flere erstatningsadvokater, som har speciale i psykiske lidelser og hvad fejlbehandling af dem kan betyde. Det er et meget bredt felt. Men det kan lade sig gøre. Se bare på alle de nye erstatningsadvokater, der har speciale i miljørelaterede spørgsmål, når de kører deres erstatningssager.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *