Få en vandalarm

Jeg er hjemme hos min lillebror. Han bor i et stort, dejligt hus med en kæmpe have. Det må være en grund, som er ca. dobbelt så stor som alle naboernes. Her på vejen ligger størrelsen på en grund på gennemsnitligt 800 – 100 kvadratmeter. Min brors grund må være mindst 2.500 kvadratmeter.

Der er da også nogle rimeligt store træer nede i baghaven. Og en lille bæk. Faktisk. Han burde egentlig sætte et skilt op: ”Mit private fiskested…”. Man kan nemlig godt forestille sig, at en eller anden gedde eller forel kunne finde på at slå sig ned i bækken i min brors baghave.
Træerne giver skygge om sommeren. Perfekt sted til nogle stunder med hobbyfiskeri og fred fra omverdenen. Hvis man bare kan være sikker på, at naboen ikke slår græs lige den søndag formiddag.

Vandalarmer

Men jeg er ikke helt fri for at tænke på, alle de voldsomme regnskyl her kommer om efteråret og vinteren. Min bror har jo beskrevet for mig, hvor lang tid det tog dem at få pumpet al vandet ud af kælderen sidste år, da de fik oversvømmelse i den. Godt nok havde de fået sat vandalarmer op, men den, som var vigtigst, nåede simpelthen ikke at komme i gang. Så hurtigt gik det med at få kælderen oversvømmet. Den var bogstaveligt talt druknet, inden den kom i gang. Meget vand. Og mange timers arbejde bagefter med mudder og nye vandrør – og ny kloakering. Det er jo ofte kloakeringen, man glemmer, og så kommer der en fæl oversvømmelse, fordi regnen skelner ikke mellem rent og beskidt vand.

Hvorfor?

Så hvorfor skal man så have vandalarmer indsat, kan du spørge. Din brors virkede jo ikke i tide. Nej, men vandalarmer er jo ikke beregnet til andet end at give besked, når noget ikke er, som det skal være med vandforsyningen. Det er ikke sikkert, at alle vandalarmer kan registrere, når vandet står højere end normalt.
Jeg synes, at det er genialt med vandalarmer. Jeg ville ønske, at vi kunne få brug for dem herhjemme. Det er dog lidt svært i 4. sals højde. Vi har ikke nogen bæk ude på altanen. Vi har højst et knækket vandrør, som skal repareres. Og det opdager vi altid hurtigt, når det er sket.
Men hos min bror er det en nødvendighed. Han ved det og sætter dem op på alle mulige steder.

Sidst jeg så ham, var han i færd med at sætte vandalarmer op ude i swimmingpoolen. Når vandet når op over en vis højde derude, vil alarmen advare ham om, at noget er galt. Så kan han hurtigt tage aktion på det. Og det skal han kunne. Sidste års oversvømmelse kom jo helt uforudset. Det begyndte at regne, og alle var indendørs, indtil han så, at bækken begyndte at flyde over. Så kom der nemlig fart i alle. Ned med spande og gummistøvler på, og så ellers i gang med at pumpe vand ud. Det tog os næsten 2 dage at få vandet fra bådhuset pumpet væk. Men bådhuset fungerer i dag, uden mos.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *