Erstatning til patienter

Jeg er ved at være godt forvirret af at høre om alt det her Corona-krise. Det ene øjeblik hører jeg, at de er ved at finde en vaccine. Det næste, så hører jeg, at det har de så alligevel ikke – og at der vil gå mindst 12 – 18 måneder inden der eksisterer en vaccine, der virker.

Medicin

Samtidigt hører jeg også om, at der findes noget medicin, som virker. Noget, de kalder klorokin. Det var vist noget, de brugte for mange år siden mod tyfus eller malaria. Jeg kan faktisk ikke længere huske det. Det er også lige meget. Klorokin er ikke en ny medicin.
Nogle eksperter siger, at klorokin fungerer, andre siger, at det ikke fungerer. Hvad skal man tro på?

Jeg har hørt om folk, der selv har været på apoteket og på en eller anden måde har kunnet købe klorokin. Det viser sig at være et farligt medikament. I hvert fald er der eksperter, som siger, at det er farligt, hvis man ikke får det ordineret i de rigtige doser. Og man kan ikke selv bestemme, hvordan og hvor meget af det, man har brug for. Det er jo ikke Malteser bolsjer!
Og hvordan skal man forholde sig til det, hvis man nu er i den ufatteligt sørgelige situation, at man er pårørende til en Covid-19 patient, som er afgået ved døden?

Patienterstatning?

Kan man få patienterstatning for patientskader, hvis nu den afdøde blev behandlet med klorokin? Selv tror jeg ikke, det er muligt.
Det er jo en fuldkomment uforudselig sygdom, som angriber alle uden hensyntagen. Og der er ikke helt klare linjer i mønstret for, hvem det er, der dør. Og videnskabsmændene pukler jo som aldrig før for at finde et medikament og en vaccine, der virker. Så nej, jeg tror det ikke. Men måske kunne det ikke skade mig, at jeg får en bekræftelse på mine tanker. Så jeg tror, jeg vil ringe til min advokat i Vejle og få en snak med ham om det. Han ved noget om sygdomsforløb og patienterstatninger. Har været involveret i mange sager, hvor patienter har anket en beslutning om, at deres sag er blevet afvist og manglende erstatning.

Måske vil det også hjælpe mig til at få afklaret mine tanker og få løst op for forvirringen. Jeg kan jo ikke ringe til min egen læge og tage hans tid med det. Han har da travlt nok i forvejen med at besvare en masse henvendelser fra forskellige mennesker på telefonen. Så det vil være forkert af mig at bruge hans tid på det. Synes jeg.

Det er bare så trættende at tænke på alle de sørgelige nyheder, vi får hele tiden: Flere, der er ramt af Corona. Flere, der er afgået ved døden. Ingen klare svar på, hvornår og hvordan vi kommer ud af det her. Små, velmente forsøg på at få samfundet tilbage på ret køl igen. Men ingen gode resultater endnu. Desværre, så må vi nok indse, at det kommer til at tage meget længere tid, end vi troede for bare en uge siden. Sådan er det.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *