Når forbindelsen svigter

Når du benytter mobilt bredbånd, vil du fra tid til anden opleve problemer med forbindelsen til internettet. Der kan være rigtig mange grunde til at forbindelsen svigter, eller hastigheden falder.

Selvom telebranchen for tid til anden kan være ret så udskældt er det ikke mangel på hjælpesider på nettet, den mobile bredbåndskunde lider under. Stort set samtlige af mobilt bredbåndsudbydere i Danmark tilbyder forklaringer på, hvad problemet med den manglende forbindelse kan skyldes og alle tilbyder forskellige trin-for-trin-vejledninger til, hvad du som forbruger selv kan gøre, for at løse eventuelle problemer.

Når du bliver smidt af din mobile bredbåndsløsning, kan du overveje at tjekke disse områder – de er meget typiske og du kan selv prøve at afhjælpe problemet, før du kontakter kundeservice hos din mobiludbyder.

Start med at tjekke dit dataforbrug. Langt de fleste abonnementsaftaler lukker automatisk for din forbindelse, hvis du har overskredet den mængde data du har betalt for. Oftest vil du dog modtage en advarsel om, at dit forbrug er ved at nå loftet, hvis du, for eksempel, har 20 % tilbage af din købte datamængde.

Tjek dækningen i dit område

Er der dækning nok, hvor du befinder dig? Opholder du dig indendørs i en betonbygning, eller er du ude under åben himmel – det kan have stor betydning for om der er signal og dækning nok. Er det muligt, så bevæg dig tættere på den mast, der leveres signalet til dit mobile bredbånd. Er du i tvivl om, hvor din mobiloperatør er, kan du ringe til din udbyder og få oplyst, hvordan dækningen er i dit område, og om der eventuelt udføres reparationer eller lignende på den mast, der er nærmest dig.

Hvis forbindelse og hastighed er dårlig, der hvor du befinder dig, kan du prøve at gå et andet sted hen. Bevæg dig rundt i huset, eller prøv at gå udenfor.

Tit hjælper det på forbindelse og hastighed, hvis du flytter dig – placer din PC tæt på et vindue, så er du sikker på, at signalet fra sendemasten ikke bliver forstyrret af mursten og andet bygningsmateriale. Hvis signalet har lang vej og skal gå igennem flere forskellige typer af materiale, før det når frem til dig og din mobile enhed, vil det også kunne påvirke både forbindelse og hastighed.

Er du koblet på en sendemast med mange brugere har dette indflydelse på hastigheden – igen kan det hjælpe at flytte sig. Læs meget mere om billigt bredbånd på Pengeguru.dk


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *