Jamie Oliver

Jamie Oliver – vi kender ham alle fra tv som den lettere flyvske, lynhurtige og madglade kok, der kan brillere i køkkenet, lette og nemme retter til familien på 15 og 30 min. Jamie Oliver er født og opvokset i Clavering, Essex England. I dag er han 39 år, gift med 5 børn og har allerede et langt og prægtigt CV. De sidste skud på stammen er Jamie Olivers egen serie af gryder og pander i bedste kvalitet.Ud af de 5 programmer han har lavet, er sund og let mad et gennemgående tema i hans shows. Blandt andet i programmet Jamies Revolution, hvor Jamie Oliver forsøger at lære skolebørn og hele skolesystemet i England, om sund kost og glæden ved grøntsager. Jamie Oliver er ganske forarget og bitter over skolernes måde at håndtere kosten på og finder det dybt uansvarligt og beklageligt, at serverer så usund mad for børn.

Find lokal isenkræmmer hos Novaindex.com

De fleste af børnene kommer fra middelklassen og så er der dem som kommer fra de hårde slumkvarterer, hvor de nemlig ikke har adgang til sund og nærende kost i hjemmet. Hvorfor det burde være skolens job at der bliver serveret alsidig, varierende, nærende og god hjemmelavet mad til børnene.

Men sådan ser det desværre ikke ud. Skolerne er ”dovne” og stort set alt er færdiglavede retter som bare skal opvarmes. Jamie Oliver kæmper en brav kamp med både elever, lærere, køkkenassistenter og systemet om at få ændret tankegang og vaner. Ud over de mange programmer man kender Jamie Oliver fra, har han selvfølgelig også en del kogerbøger på cv´et. Ikke mindre end 11 bøger er han skribent af ind til videre.

Jamie Oliver har rejst jorden rundt i sin søgen for inspiration til hans madlavning. Blandt sine bøger findes opskrifter fra Amerika, Italien rejser blandt mange andre. En god samlet bog efter slow-cooking konceptet iver spændende oplevelse i hans bog; ”Jamie Olivers favoritter”. Her har han udvalgt 100 livretter fra hele verden der skal nydes med stort velbehag. Bogen henvender sig ikke til hurtig og travl hverdags kokkerering, Jamie Olivers fokus er lagt i langtids- hjemmelavede retter som skal nydes med krop og sjæl.

Er du på spare mode, så har Jamie Oliver svaret. I hans bog; ”Spar med Jamie” kan man få gode råd til lækre, nemme og sunde retter, hvor man får mest ud af pengene og undgå madspild. Faktisk er hans retter billigere end fast-food og det giver stof til eftertanke, hvis går op i sundere alternativer end den hurtige løsning.

Læs mere på Novaindex.com firmaregister – gå til siden

 


Disclaimer

3 thoughts on “Jamie Oliver

  1. Det er sådan en varm og dejlig følelse, man kan få, når man (tror man) genser en tidligere flamme. Det er skønt 🙂

  2. Al den snak om kærester og Jamie Oliver får mig til at tænke på en kæreste, som jeg fandt her: http://www.40plus.dk/find_en_kaereste.php, for et par år siden. Han kunne også godt minde lidt om en *ÆLDRE* udgave af Jamie Oliver 🙂 I hvert fald sådan som jeg tror, at Jamie Oliver kommer til at se ud, hvis han bliver ved med at spise lidt for meget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *