Med i et rockband

Vores søn, Nikolaj, og de tre andre unge mennesker i det rockband, som Nikolaj er medlem af, kan være godt tilfredse med, at min mand er så praktisk anlagt, som han er, og at han har det nødvendige værktøj til at kunne udføre næsten alt muligt håndværksmæssigt.

Det er nemlig sådan, at bandet efterhånden har fået så mange opgaver, at de har tjent penge nok til at kunne købe en varevogn, så de uden problemer kan transportere alt deres udstyr rundt til de forskellige spillesteder, hvor de optræder. De har i fællesskab købt en brugt kassevogn, men så skulle den jo indrettes til det specielle formål, så der musikinstrumenter og øvrige udstyr kan spændes fast og dermed være godt beskyttet under kørslen.

Praktisk hjælp

Her trådte min mand til med sine praktiske evner, og i løbet af en lørdag eftermiddag fik han monteret diverse beslag og remme til bandets udstyr, så de ikke risikerer, at de temmelig dyre ting kastes rundt i varerummet i tilfælde af for eksempel en hård opbremsning.

Langs væggene i varerummet er der nu skruet beslag fast til hver enkelt del, og for eksempel er Nikolajs guitar godt beskyttet i et beslag, som min mand har fremstillet specielt til en guitar. Op mod væggen til førerkabinen har han også monteret bøjler, så bandets elektriske apparater som forstærker, mikserboks, højtalere og så videre kan stå sikkert i varerummet.

Det var lidt overraskende for mig, at da de var færdige med arbejdet, blev varevognen læsset med alt udstyret, som blev spændt fast, hvorefter Nikolaj fotograferede det hele – også med en stribe nærbilleder, der tydeligt viste, hvordan de enkelt ting var spændt fast.

Elektriske trommer er nemmere

For eksempel er det jo blevet en del nemmere, efter bandet skiftede fra konventionelle trommer til elektriske. Sådan en el tromme fylder jo en hel del mindre!

Det var lidt nemmere for min mand at få sikret bandets trommesæt, fordi de i forvejen havde en stor kasse med et tykt lag skumgummi indvendigt til at transportere trommerne i. Så derfor skulle der bare monteres et par bøjler i varerummets bund, så kassen med trommesættet kan spændes fast med remme.

Da jeg spurgte ham om hvorfor, forklarede han, at det hang sammen med et krav fra deres forsikringsselskabs side. Hidtil har selskabet nemlig nægtet at forsikre de dyre musikinstrumenter og det elektroniske udstyr under transport, fordi bandet indtil nu bare har læsset det hele på en trailer med en presenning over. Og nu vil de så forsøge at få forsikringen til også at dække udstyret under transport ved at dokumentere, at det hele er forsvarligt anbragt og sikret under kørsel.

Min mand havde gjort lidt ekstra ud af monteringen af et kraftigt beslag med remme til at spænde bandets keyboard fast, så de unge mennesker for fremtiden er fri for at afmontere keyboardets ben, når det skal transporteres, så de sparer en del tid, når udstyret skal læsses af og stilles op på et spillested.

Nu håber vi så, at forsikringsselskabet vil acceptere hele arrangementet, så forsikringen også omfatter udstyret, når det er under transport. Vi køber jo generelt billigt ind hos Danguitar – men alligevel…

På trods af indkøbet af varevognen, må de af sted i to biler, når de skal ud at spille, for der må maksimalt være to i varevognen.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *