Hvad er sølvfisk

Sølvfisk er det vingeløse insekt som er i fugtige rum som badeværelser og vaskerum. De er sjældent til stor ulempe for os eller vores ejendomme, men har man f.eks en bogsamling som af årsager er blevet lidt fugtig, så kan de sagtens finde på at æde af disse bøger og papirer. Insektet bliver op til 3-4 år – og de formerer sig selvfølgelig også – så der er ingen grund til at forsøge at lade dem fordrive på egen hånd.

Meget typiske

Sølvfisk / sølvkræ er meget typiske i danske boliger, og er som sagt ikke til større fare end at de kan genere og se grimme ud. Sølvkræ findes i fire insekt familier og helt op til 400 arter af sølvfisk som tilsammen udgør ordenen “ Thysanura “. Sølvfisk har en livscyklus der varer længe og når hunnerne samtidigt lægger æg i revner og skjulte gemmer, kan det hurtigt formerer sig til et større problem. Har man stor aktivitet af sølvfisk kan det dog være et tegn på en fugtskade i fundament eller væg. Derfor bør man undersøge eller få vurderet hvad der har bragt sølvkræ ind i boligen. Helt almindeligt forekommer de dog som sagt i fugtige omgivelser. Omgivelser som overstiger 75% fugtighed såsom kældre og køkkener.

Lægger æg

Sølvfisk lægger æg i revner og sprækker, og udviklingen kan ikke ses ligesom med børstehaler.  Sølvfisk kan kun kravle horisontalt, altså ligeud. De kan aldrig kravle op eller ned. Hvis du ser dem gøre dette, så er der højst sandsynligt tale om skægkræ / skæggede sølvkræ. Ens for disse to insekter er at deres behandling kræver en effektiv bekæmpelse da f.eks insektspray i håndkøb ikke er tilstrækkeligt til opgaven. Det eneste man kan gøre hvis man vil slippe for at støvsuge de små insekter dagligt, er at få dem behandlet af skadedyr teknikere.

Kontakt selv Aarhus skadedyrsbekæmper for at få behandlet for dine sølvfisk eller skægget sølvkræ. En bekæmper har de rette midler og den rette erfaring til at komme ind og dræbe sølvfiskene og bryde deres livscyklus som gør at de ikke man formerer sig. Sølvfisk ligner skægkræ men er mere brunlige og har ikke lige så lange haler – skægkræs midterste hale er længere end på en sølvfisk. Ellers ser de to insekter meget ens ud.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *