Hvordan løses konflikter

”Jeg glæder mig i denne tid. Nu falder julesneen hvid.” Ha, hvad tror du? Selvfølgelig er der ikke nogen julesne på vej. Her kommer slud. Det regner og er rigtigt surt. Også selvom alle er ved at gå i ’jule-mode’. I frokostpauserne bliver der talt om julearrangementer, man har været til med sin familie. Om venner, der har kvajet sig, fordi de fik et par snapse for meget. Om børn, der har været ude og blive forkølede, fordi har været til forskellige events hos forskellige kammerater.

Stadig glædeligt

Alligevel, så går jeg og glæder mig i denne tid. Jeg har nemlig haft en rigtig overraskende og god samtale med min chef. Jeg skal søge en stilling internt her i firmaet. Min chef – altså det vil sige direktøren for firmaet, ser nemlig gerne, at jeg får den nye stilling, de opretter. Han har lagt mærke til, at jeg gør meget for at løse konflikter, der uvægerligt opstår her og nu. Og han har lagt mærke til, at jeg gør det godt. Han har også set nogle af de artikler, jeg har skrevet i det interne nyhedsbrev.

Han har fortalt mig, at han mener, at den nye stilling er lige noget for mig: Jeg bliver deres nye – første og eneste – formidler udadtil. Jeg skal stå for at formidle alt, hvad der har med deres politik, filosofi, nye produkter, og samarbejder til offentligheden. Det bliver mig, som skal overtage den del af hans job: Jeg skal tale med nyhedsmedierne, når der opstår noget bemærkelsesværdigt inden for vores branche. Jeg skal skrive artiklerne, der skal udgives i fagblade. Og jeg skal holde forbindelsen til firmaets hovedsæde i Schweitz. Så der vil komme en del rejseaktivitet.

Skal tage et kursus

Der er bare lige et lille, ’men’. Jeg skal have papir på, at jeg er kvalificeret til jobbet. Det behøver ikke at være et officielt papir fra en uddannelsesinstitution. Det har jeg jo allerede. Men et papir, der beviser, at jeg er ajourført med de seneste udviklinger og tendenser inden for mit fag.

Derfor har jeg fået en pose penge, kan man sige, til at tage på kursus for. Og det er grunden til, at jeg glæder mig. Jeg skal nemlig på to kurser i de kommende to uger. Det første er et kursus i præsentationsteknik. Det afholdes i næste uge. Ugen efter skal jeg så på kursus i konflikthåndtering. Det sidste kursus bliver meget spændende. Og det er nødvendigt. Vores firma kommer nemlig ofte ind i kontroversielle situationer på grund af de produkter, vi er med til at udvikle.

Vi skal være forberedte

Når man er et kosmetikfirma, må man være forberedt på det. Der vil altid være nogle grupper i befolkningen, der tror, at vi stadig bruger gammeldags metoder til at teste nye produkter af. (Du ved, sådan noget med dyreforsøg og den slags grusomheder.) Så konflikthåndtering i kombination med præsentationsteknik er bestemt nødvendigt i vores branche.
Jeg glæder mig. Jeg er stolt. Jeg havde faktisk ikke troet, at jeg kunne nå så langt allerede nu. Men der tog jeg altså fejl. Så pyt med, at der ikke falder store snefnug endnu.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *