Et trick der ramte

”Når jeg skriver dette her, så er det, fordi jeg er flyttet. Du får brevet, fordi du er et af de få mennesker, der har støttet mig og hjulpet mig i de sidste mange år. Du skal have tak. Og du skal vide, at jeg ville ønske, at jeg havde tid til at se dig inden flytningen. Men du ved dog, at jeg ikke har undgået dig. Du ved, at jeg har haft ualmindeligt meget at tænke på. Mange ting at tage stilling til. Og du ved, at du altid er velkommen her i min nye bolig.

Til udlandet

Jeg har valgt at flytte til udlandet, fordi det blev bare for meget derhjemme. Jeg kan ikke tage det længere. Jeg er nødt til at slå mig selv fri fra alle de modbydelige bånd, som stadigvæk eksisterer. Imellem os.

Du må selvfølgelig ikke efterlyse mig. Det er der ikke nogen som helst grund til at gøre. Du har min adresse. Den står på konvolutten her. Du må gerne ringe til mig. Bare ikke midt om natten, når du får dårlig samvittighed over, hvordan du har behandlet vores forhold – og mig. Er du med? Du skal vide, at jeg faktisk stadig holder af dig, men det går bare ikke længere. Pas på dig.”

Av det gjorde ondt

Min kæreste har lige sendt mig dette brev. Jeg er lidt overrasket. Jeg troede ikke, at han kunne skrive en sætning. Men det kan han åbenbart.

Jeg kan se, at han føler sig uretfærdigt behandlet. Han skriver næsten som et 10-års barn ville gøre. Jeg smider brevet fra mig. Sætter mig ned og tænker mig om. Han er gal på mig. Af en eller anden grund. Han har taget sine ting. Er flyttet ud af vores fælles lejlighed. Har ikke efterladt et eneste spor efter sig.

Hvilket flyttefirma og opbevaring?

Jeg kunne sådan set godt lide at vide, hvor længe han har planlagt at flytte herfra. Hvornår har han haft tid til at finde et professionelt flyttefirma i Aalborg og få dem herud, uden at jeg opdagede det? Er han overhovedet flyttet væk herfra. Står hans ting bare til opbevaring i 8900 Randers, som han kommer fra? Kan jeg overhovedet stole på, at det, han skriver, er rigtigt? Jeg er virkeligt i tvivl. Jeg er også rystet. På den ene side skriver han kærligt om, at jeg har hjulpet ham. På den anden side er der også et had gemt i de sætninger, han skriver om at ville væk. Jeg er målløs. Er det sådan et halloween trick, han laver med mig? Det kunne faktisk godt ligne ham at gøre sådan noget. Men jeg tror det ikke. Jeg nægter at tro det. Det vil være meget ondskabsfuldt. Ikke kun en ”tricks and treats”.

Jeg folder konvolutten sammen. Går ind i soveværelset. Smider mit tøj til side og tager badekåben på. Går ud på badeværelset, hvor jeg finder ham siddende i badekarret. Han har tændt for de her små duftepinde. Smiler. Ønsker mig godaften. Jeg kigger på ham. Hader ham og elsker ham. Det var et af hans berømte tricks or treats.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *