Hvilken forskel gør en varmepumpe for dig?

I en række tilfælde, kan der være store fordele ved enten at skifte sin eksisterende varmeløsning – eller måske supplere den – med en varmepumpe.

Læs med her og bliv lidt klogere på, hvornår en varmepumpe kan være en godt valg.

Oliefyret kan med fordel afløses

Har du lige nu oliefyr i dit hjem og ingen mulighed for tilkobling til fjernvarmeværket, så er en udskiftning til en varmepumpe bestemt en investering, som du bør overveje.

Nogle producenter annoncerer med besparelser på mellem 50 og 70 % på varmeregningen, hvis du har et hus, som opvarmes af radiatorer.

Med den rigtige varmepumpe vil du kunne sikre dig en rigtig god varmeøkonomi langt ud i fremtiden. Den store besparelse gør, at varmepumpen hurtigt er tjent ind igen.

Installation af varmepumpen

Inde i huset skal du afsætte noget plads til varmepumpens indendørs-del, som fylder noget i retningen af et stort køleskab (afhængig af type og model).

Udenfor sidder en ventilator, som kan lyddæmpes, så den ikke generer dig eller naboer. På den måde er en del varmepumper også anvendelige i tætbebyggede områder, hvor de kan stå at køre uden at genere nogen.

Varmepumpen er også gavnlig for miljøet

Investering i varmepumper er også en investering i vores miljø.

Når du skrotter dit oliefyr og skifter over på et varmepumpeanlæg, skifter du samtidigt over på et mere miljøvenligt anlæg, hvor CO2 forbruget reduceres dramatisk.

En del varmepumper er også ideelle til sammenbygning med solcelleanlæg, som jo allerede sidder på en del tag i forvejen.

En varmepumpe kan altså gøre, at du kan give dig selv en god varmeøkonomi i mange år frem via en investering, som hurtigt tjener sig selv ind igen, samtidig med at du passer på miljøet. Hvad mere kan man snart ønske sig?

Der kræves professionel installation

Sørg for at få en professionel til at guide dig til mht., hvilken varmepumpe er den rette for dig og overlad også monteringen til en certificeret montør. Så er du sikker på, at du ender med den rigtige løsning til lige netop dit hus. Desuden følger du loven, da det ikke er tilladt selv at installere en varmepumpe.

Få mere information inden du beslutter dig

Læs mere om mulighederne med en varmepumpe på varmepumpeoversigten.dk.

Her får du en god gennemgang af fordele og ulemper ved de forskellige typer varmepumper og en klar angivelse af, hvornår du skal vælge hvilken type.


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *