Børn elsker puslespil

Der findes et hav af alverdens puslespil. I alle størrelser og motiver. Børn elsker at lægge puslespil og med god grund. Børn bliver glade og motiveret af at lægge puslespil. Puslespil er nemlig hjernegymnastisk. Puslespil fremmer forståelsen for farver, former, motiver og størrelser.  

Selvom de helt små børn endnu ikke helt har forstået fidusen i at lægge puslespil, udvikler de stadig de motoriske evner, ved at tage en prik og forsøge at forbinde den med de andre brikker. Desuden lærer barnet at slappe af, fokuserer og fordybe sig i aktiviteten, puslespillet kræver. En evne barnet senere vil få stor glæde af.  

Desto ældre barnet bliver, jo mere avanceret et puslespil vil de være i stand til at lægge. Under hele processen spiller udvikling en rolle, men en sejerfornemmelse vil også opstå i ny og næ. Vi elsker alle at overgå og skubbe vores grænser og ydeevne. Det gør børn også.  

Puslespillets effekt 

Ikke alene er puslespillet en sjov aktivitet og en tidsrøver. Den styrker ikke kun barnets, men også de voksnes evner og sanser. Puslespillet styrker og holder hele hjernen aktiv og stærk.  

Vi øves i koncentration og hukommelse. Når hjernen trænes i hukommelse, forebygger vi hukommelses sygdomme så som demens og Alzheimers.  

Vi lærer at planlægge og læse problemer. Dette kommer til stor nytte senere i livet, blandt andet i arbejdsverdenen.  

Vi lærer at sætte mål og styrke vores tålmodighed. Når puslespillet er lagt, opstår en tidfreds og succesfuld fornemmelse. Dette giver lysten til at kæmpe for sine mål.  

Disse er alle meget store evner, vi alle har ret så stor glæde af. Lægger vi puslespil med en anden person, styrkes vores sociale evner. Vi lærer at samarbejde, kommunikerer og tolererer et andet menneskets arbejdsevner.  

Puslespillet er Guds gave til mennesket. Vi kan ikke andet end at elske det.  


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *