Det gode grej

Min mand, Mogens, er lidt af en ørn i et køkken, og heldigvis har han det ikke på samme måde som så mange andre mænd, der laver mad, at der forestår et gigantisk oprydningsarbejde i køkkenet, når han er færdig med sine kulinariske udfoldelser.

I går, lørdag, skulle han have de tre andre gutter fra kortklubben til spisning, og han havde besluttet, at han ville prøve at lave noget, han aldrig tidligere har forsøgt sig med. Og det skulle selvfølgelig også være rigtig mande-mad og samtidig noget, der passer til den kolde årstid, vi lige har taget hul på.

Han besluttede sig for at lave braiserede svinekæber – eller som der stod på slagterens indpakning – kæbeklumper, for der var tale om regulært kød uden knogler af nogen art, kunne jeg se. Det lød spændende, og jeg tilbød at hjælpe ham i køkkenet om eftermiddagen. Det tog han taknemmeligt imod, fordi der hører kartoffelmos til den ret, og han hader at skrælle kartofler.

Så det gjorde jeg for ham og gik i øvrigt til hånde som en anden kokkeassistent. Han bad mig finde den nye stegepande frem, som han købte for få uger siden. Det er en dejlig tykbundet stegepande fra Scanpan, som han foretrækker til næsten alt, hvad der skal steges eller brunes, som i dette tilfælde.

Da han havde brunet kæbeklumperne af, kom de over i hans store Le Creuset gryde, hvor de blev tilsat diverse krydderurter og store mængder af rødvin, hvorefter de skulle stå og simre i flere timer.

Det duftede himmelsk, og jeg begyndte at glæde mig til aftensmaden og så frem til bagefter at trække mig tilbage til vores kontor, hvor vi også har et fjernsyn. For ligefrem at sidde sammen med mændene sådan en hel aften, hvor de ikke sparer alverden på de våde varer, det gider jeg bare ikke, og jeg er såmænd nok heller ikke så velkommen.

Mens kæbeklumperne stod og simrede, kastede Mogens sig over desserten, som skulle bestå af en chokoladekage med is og hjemmelavet chokoladesovs til. Kagen havde han bagt dagen i forvejen, men nu ville han lave chokoladesovsen, så den var klar. Han startede med at smelte noget chokolade, og det gjorde han som sædvanligt i en skål, som han satte på varmepladen på vores kaffemaskine, for det er en nem måde at smelte chokolade på. Den smeltede chokolade blev tilsat en masse smeltet smør og en god sjat cognac, hvorefter den fik lov at køle af i køleskabet.

Der var ikke mere for mig at gøre i køkkenet, så jeg valgte at gå en lille tur i huset med vores støvsuger, for når man har en stor hund, der lige netop på denne tid af året fælder meget, er man nødt til at støvsuge kort tid, inden man får gæster.

Mens jeg støvsugede, opdagede jeg faktisk ikke, at Mogens var gået ud i bad, men jeg kunne på et tidspunkt høre hans barbermaskine snurre, og lidt senere kom han ud fuldt påklædt lige i tide til at tage imod sine gæster.

Kilder: http://www.skiftselv.dk/stoevsugere/ og http://www.skiftselv.dk/barbermaskiner/


Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *